e-Twinning Projemiz RECYCLING ZERO WASTE

Okulumuz İngilizce Öğretmeni SELDA ÇİFTÇİ'nin  e-Twinning Projesi RECYCLING ZERO WASTE , Azerbaycan, Romanya ve ülkemizden 6 okulla birlikte yürütülmeye devam etmektedir. Proje kayıt belgesi için meb_iys_dosyalar/06/15/218216/dosyalar/2021_05/13125911_proje_kayYt_belgesi_1.pdf  tıklayınız.

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal olarak yaygınlaştırılmaktadır fakat bu sürecinin ilk basamağın kendi yaşam olanı olduğu ve kurumlardan ziyade bireyden aileye sonra topluma en son kurumsal alan yaygınlaşacak bir geri dönüşüm sıfır atık anlayışı hakkında bir farkındalık oluşturmaktır.

Yayın: 13.05.2021 - Güncelleme: 13.05.2021 13:03 - Görüntülenme: 412